En big-game skeppare har spetsats till döds av en svärdfisk på Hawaii, rapporterar CNN. " /> Svärdfisk dödade skeppare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Svärdfiskar är kända för att vara aggressiva, men det är inte heller konstigt att en fisk attackerar när den själv blivit attackerad och sårad Foto: CNN.
Svärdfisk dödade skeppare

En big-game skeppare har spetsats till döds av en svärdfisk på Hawaii, rapporterar CNN.
Den 47-årige big-game skepparen Randy Lianes, låg med sin charterbåt inne i hamnen i Honolulu, då han fick se en svärdfisk komma simmande.
Randy Lianes sköt fisken med sin harpun och hoppade i vattnet för att fånga den. Då gick fisken till attack – och spetsade honom i bröstet.
Fisken var runt två meter lång och vägde cirka 25 kilo. Den körde in sitt spjut och slog fram och tillbaka. Skepparens liv stod inte att rädda.
Svärdfiskar är kända för att vara ganska aggressiva. De kan bli upp emot fyra meter långa och väga 150 kilo.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta