[/caption] " /> Svårsmälta fiskar på salong | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svårsmälta fiskar på salong

Från plåtbit till konstverk, Bertel Rennerfelt är konstnären som skapar fiskar.

Fiskejournalen-prenumeranten och konstnären Bertel Rennerfelt är en fena på fiskskulpturer. Mellan den 11 maj och 2 juni kan du se ett par av Bertels alster på Vaxholms Vårsalong.
Med utgångspunkt i ett stycke plåt och med hjälp av hjälp av tandläkarborrstål fräser han in fjäll och strukturer. Fenorna viks ut från plåten, eller fästs på densamma. Efter målning och flera lager lack är resultatet en naturtrogen fisk som monteras på ilandflutna brädor, eller hängs direkt på väggen.
Mellan den 11 maj och 2 juni kan du se ett par av Bertels alster på Vaxholms Vårsalong.
Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta