Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svensk rekordkarp

Anders Idarsson metade upp en 23,35 kilo tung karp i Tegelbruksdammen.

Anders Idarsson fångade en praktfull fisk i Tegelbruksdammen, Skåne. Den för karpmetare riksbekanta karpen Rebecka vägde nu 23,350 kilo.
Nuvarande rekord för karp ligger på 22,660 kilo och innehas av Johan Emmertz från Kävlinge. Också den fångad i Tegelbruksdammen. Anders Idarssons fisk var med marginal tyngre än denna, men enligt fångstmannen är detta en bisak.
– Det härliga är att hon äntligen hamnade i min håv och jag får vara den lycklige att hålla uppe henne för kameran, säger Anders.
Här kan du läsa Anders fångstberättelse.
Sportfiskarnas hemsida hittar du gällande Svenska rekord för alla söt- och saltvattenfiskar.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta