Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svensk rekordkarp

Anders Idarsson metade upp en 23,35 kilo tung karp i Tegelbruksdammen.

Anders Idarsson fångade en praktfull fisk i Tegelbruksdammen, Skåne. Den för karpmetare riksbekanta karpen Rebecka vägde nu 23,350 kilo.
Nuvarande rekord för karp ligger på 22,660 kilo och innehas av Johan Emmertz från Kävlinge. Också den fångad i Tegelbruksdammen. Anders Idarssons fisk var med marginal tyngre än denna, men enligt fångstmannen är detta en bisak.
– Det härliga är att hon äntligen hamnade i min håv och jag får vara den lycklige att hålla uppe henne för kameran, säger Anders.
Här kan du läsa Anders fångstberättelse.
Sportfiskarnas hemsida hittar du gällande Svenska rekord för alla söt- och saltvattenfiskar.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta