Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svenskfångad megableka

Tommy Johanssons bleka är en av de största som fångats av en svensk.

Tommy ”målarn” Johansson heter fångstmannen till en av de största blekor som landats med svensk utgångshamn. Fisken, som vägde hela 8 kilo, fångades i de fiskrika vattnen nord Skagen i Danmark.
Med en längd på 95 centieter och en vikt på precis 8 kilo är det en mycket imponerande fisk som Tommy bärjade. Svenska rekordet lyder på 8,690 och togs av Conny Petterson 1976.
Blekan är klassad som akut utrotningshotad i svenska vatten ändå trycks det finns ganska gott om bleka på de vrak som inte draperas med nät. Från flera håll, betydligt närmre den svenska kusten, har fisket på vraken gett fina fångster i år och en hel del av den fisk som fångas är bleka. Enligt Robban Hellberg, välkänd fiskeguru i Björlanda, är det främst vraken i norra Kattegatt som bjuder på fint fiske.

Tommy Johannsons megableka togs på ett vrak som ligger norr om Skagen i Danmark. Här är fisket fortfarande förhållandevis bra och många svenska havssportfiskare korsar varje år havet för att fiska vid den danska kusten.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta