Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svenskfångad megableka

Tommy Johanssons bleka är en av de största som fångats av en svensk.

Tommy ”målarn” Johansson heter fångstmannen till en av de största blekor som landats med svensk utgångshamn. Fisken, som vägde hela 8 kilo, fångades i de fiskrika vattnen nord Skagen i Danmark.
Med en längd på 95 centieter och en vikt på precis 8 kilo är det en mycket imponerande fisk som Tommy bärjade. Svenska rekordet lyder på 8,690 och togs av Conny Petterson 1976.
Blekan är klassad som akut utrotningshotad i svenska vatten ändå trycks det finns ganska gott om bleka på de vrak som inte draperas med nät. Från flera håll, betydligt närmre den svenska kusten, har fisket på vraken gett fina fångster i år och en hel del av den fisk som fångas är bleka. Enligt Robban Hellberg, välkänd fiskeguru i Björlanda, är det främst vraken i norra Kattegatt som bjuder på fint fiske.

Tommy Johannsons megableka togs på ett vrak som ligger norr om Skagen i Danmark. Här är fisket fortfarande förhållandevis bra och många svenska havssportfiskare korsar varje år havet för att fiska vid den danska kusten.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta