Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svenskt rekord för karp

Nya svernska rekordet för karp lyder 23,400 kilo och innehas av Anders Idarsson från Lomma. (Foto: Storfiskregistret)

Anders Idarsson fångade en praktfull fisk i Tegelbruksdammen, Skåne. Den för karpmetare riksbekanta karpen Rebecka vägde nu 23,400 kilo. Nu har fångsten godkänts som svenskt rekord av Sportfiskarna.
– Det härliga är att hon äntligen hamnade i min håv och jag får vara den lycklige att hålla uppe henne för kameran, säger Anders Idarsson, innehavaren av det nya svenska rekordet.
Tidigare rekordet för karp låg på 22,660 kilo och hölls av Johan Emmertz från Kävlinge. Också denna fisk var fångad i Tegelbruksdammen.
Nya svenska rekordet ligger alltså drygt sju hekto över. 23,400 kilo är numer vikten att slå om man vill titulera sig svensk rekordhållare för karp.
Läs mer på Storfiskbloggen.
Sportfiskarnas hemsida hittar du gällande Svenska rekord för alla söt- och saltvattenfiskar.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta