Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svenskt rekord för karp

Nya svernska rekordet för karp lyder 23,400 kilo och innehas av Anders Idarsson från Lomma. (Foto: Storfiskregistret)

Anders Idarsson fångade en praktfull fisk i Tegelbruksdammen, Skåne. Den för karpmetare riksbekanta karpen Rebecka vägde nu 23,400 kilo. Nu har fångsten godkänts som svenskt rekord av Sportfiskarna.
– Det härliga är att hon äntligen hamnade i min håv och jag får vara den lycklige att hålla uppe henne för kameran, säger Anders Idarsson, innehavaren av det nya svenska rekordet.
Tidigare rekordet för karp låg på 22,660 kilo och hölls av Johan Emmertz från Kävlinge. Också denna fisk var fångad i Tegelbruksdammen.
Nya svenska rekordet ligger alltså drygt sju hekto över. 23,400 kilo är numer vikten att slå om man vill titulera sig svensk rekordhållare för karp.
Läs mer på Storfiskbloggen.
Sportfiskarnas hemsida hittar du gällande Svenska rekord för alla söt- och saltvattenfiskar.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta