[/caption] " /> Svenskt rekord på ny art | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svenskt rekord på ny art

Anders Christensson nu titulera sig svensk rekordhållare på arten tånglake.

Sportfiskarna:
Tånglaken är ingen superkändis i fiskets värld. Men den lilla fisken är godis för öring, gädda, torsk och många andra rovfiskar. Framöver kanske den också blir mer eftertraktad hos sportfiskare.
Helsingborgsbaserade Anders Christensson fångar många och stora fiskar varje år. Tånglaken är kanske ingen stor fisk, men de exemplar han fick i mitten av december är åtminstone stora för sin art. Tidigare har tånglaken saknats i Storfiskregistret, så när nu Anders anmälde tre fiskar över minimivikten 250 gram blev den största också nytt svenskt rekord.
Den 16 december bottenmetade Anders med borstmask, på fyra meters djup, i Öresund, utanför Helsingborg. Den största av tånglakarna Anders fick vägde 320 gram och var 33 centimeter lång. Vägningen skedde på en godkänd våg och alla uppgifter kunde verifieras, så nu kan Anders Christensson titulera sig svensk rekordhållare på arten tånglake. Sportfiskarna gratulerar.
Om tånglaken

Tånglake, eller ålkusa, (Zoarces viviparus) är en långsmal, ålliknande fisk med trubbigt huvud och kraftiga läppar. Den kan bli upp till 50 cm lång och säkerligen väga över sex hekto.
Tånglaken lever bottennära, gärna i miljöer där det finns tång och alger, där den äter kräftdjur, snäckor, fiskägg och liknande. Tånglakehonan föder levande ungar.
www.sportfiskarna.se

 

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta