Älvräddarna och bloggen Leos Ljunganinfo har uppmärksammat Europeiska kommissionens kritik mot Sverige. Älvräddarna och bloggen Leos Ljunganinfo har uppmärksammat Europeiska kommissionens kritik mot Sverige.[/caption] " /> Sverige får bakläxa från EU | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sverige får bakläxa från EU
Älvräddarna och bloggen Leos Ljunganinfo har uppmärksammat Europeiska kommissionens kritik mot Sverige.

Älvräddarna och bloggen Leos Ljunganinfo har uppmärksammat Europeiska kommissionens kritik mot Sverige.

EU-kommissionen riktar nu kritik mot Sverige som inte har införlivat vattendirektivet ”fullständigt och/eller korrekt” i sin lagstiftning.
Nu har Regeringen två månader på sig att besvara skrivelsen och efter att svaret kommit in från Sverige – och om EU-kommissionen inte anser att de duger, är det dags för ett så kallat ”motiverat yttrande”. Sedan är det inte långt till viten för fördragsbrott…

Relaterad nyhet från din region
42 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta