[/caption] " /> Sveriges radio uppmärksammar fiskväg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sveriges radio uppmärksammar fiskväg

Fiskvägen kommer att slingra sig upp längs slänten för att sedan möta Säveån ovanför kraftverket. (Foto: Morgan Fihn)

Fiskejournalen rapporterar löpande om den blivande fiskvägen i Säveån, förbi kraftstationen vid Hedefors, Lerum. Nu har även Sveriges Radio uppmärksammat projektet.
Radioprogrammet Studio Ett besökte nyligen Hedefors kraftstation i Lerum strax norr om Göteborg. Man belyser problematiken med vattenkraften och hur den omöjliggör vandring och naturlig lek för säveålaxen.
Lyssna på inslaget här nedan.
Läs tidigare notiser om fiskvägen vid Hedefors.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta