Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
T-shirt för Arjeplog

Nu kan du köpa tröjan som visar att du stöder kampen för att rädda Arjeplogs strömmar. Från och med i dag finns den att beställa på Älvräddarnas hemsida.
Som de flesta säkert redan vet kommer det att bli en stor manifestation i Arjeplog den 2 juli, där mängder av sportfiskare och miljövänner kommer att protestera mot utbyggnaden av Arjeplogsströmmarna. I samband med denna passar det förstås utmärkt att klä sig i tröjan på bilden ovan.
Men även de som inte kan ta sig till Arjeplog kan visa sitt stöd för aktionen genom att köpa tröjan. Det gör man enklast på Älvräddarnas hemsida, via den här länken.
Bakom projektet står en rad sponsorer: Fiskejournalen, Loop, Bios, Guideline, Normark, Abu, Fly-Dressing/Vision, Flugfiskefeber, Settern, Sameo, Flugor.se, Capricorne, Allt om flugfiske, Eko-film, Sportfiskemässan och Fisheco.
Svenne Andersson

Köp t-tröjan och visa ditt stöd för Älvräddarnas aktion för Arjeplogsströmmarna.


Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta