T-shirt för livet under ytan

shirt_webPressmeddelande: Charity Shirt UF startades av fyra vänner i Edsbyn med målet att kunna bidra med något gott. Deras idé är att ta fram T-shirts där vinsten ska gå till välgörande ändamål. En av dessa t-shirts riktas in mot fiskevård och hela vinsten från denna t-shirt går oavkortat till fiskevårdsfonden som delar ut ekonomiskt stöd till olika fiskevårdsprojekt över hela Sverige.
– Vi kände att det var bäst att göra något som bidrar med något gott när det är en sådan kort period vi har på oss att driva företaget, säger vd Sebastian Johansson.
Företaget är en del i deras utbildning på det ekonomiska programmet under sista året på Voxnadalens gymnasium. Tanken att göra T-shirts som skulle bidra med pengar till fiskevårdsfonden växte fram eftersom det finns ett stort fiskeintresse i företaget som är medvetna om behovet av bra fiskevård.
– Den här idén ger oss möjlighet att jobba för något vi är intresserad av samtidigt som det gynnar fisket runt om i Sverige, konstaterar ekonomichefen Tomas Hedlund
– Företaget kommer att drivas fram till Maj och kommer bland annat att finnas med på Sportfiskemässan i Kista där de hoppas att få många kunder.  Sportfiskarna ser positivt på företagets initiativ och ser gärna att fler tar efter. Joel Norlin Koordinator på sportfiskarna säger följande, ”Omsorgen om livet under vattenytan är eftersatt i Sverige. Vi är väldigt tacksamma över att Charity Shirts UF hjälper till att både samla in pengar och sätta fokus på livet under ytan. Vi lovar att se till att varje insamlad krona går till konkreta miljöförbättrande åtgärder i svenska vatten.”
www.charityshirts.se kan du beställa ditt exemplar samt hitta mer information om företaget!

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...