shirt_webPressmeddelande: Charity Shirt UF startades av fyra vänner i Edsbyn med målet att kunna bidra med något gott. Deras idé är att ta fram T-shirts där vinsten ska gå till välgörande ändamål. En av dessa t-shirts riktas in mot fiskevård och hela vinsten från denna t-shirt går oavkortat till fiskevårdsfonden som delar ut ekonomiskt stöd till olika fiskevårdsprojekt över hela Sverige. " /> T-shirt för livet under ytan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
T-shirt för livet under ytan

shirt_webPressmeddelande: Charity Shirt UF startades av fyra vänner i Edsbyn med målet att kunna bidra med något gott. Deras idé är att ta fram T-shirts där vinsten ska gå till välgörande ändamål. En av dessa t-shirts riktas in mot fiskevård och hela vinsten från denna t-shirt går oavkortat till fiskevårdsfonden som delar ut ekonomiskt stöd till olika fiskevårdsprojekt över hela Sverige.
– Vi kände att det var bäst att göra något som bidrar med något gott när det är en sådan kort period vi har på oss att driva företaget, säger vd Sebastian Johansson.
Företaget är en del i deras utbildning på det ekonomiska programmet under sista året på Voxnadalens gymnasium. Tanken att göra T-shirts som skulle bidra med pengar till fiskevårdsfonden växte fram eftersom det finns ett stort fiskeintresse i företaget som är medvetna om behovet av bra fiskevård.

– Den här idén ger oss möjlighet att jobba för något vi är intresserad av samtidigt som det gynnar fisket runt om i Sverige, konstaterar ekonomichefen Tomas Hedlund
– Företaget kommer att drivas fram till Maj och kommer bland annat att finnas med på Sportfiskemässan i Kista där de hoppas att få många kunder.  Sportfiskarna ser positivt på företagets initiativ och ser gärna att fler tar efter. Joel Norlin Koordinator på sportfiskarna säger följande, ”Omsorgen om livet under vattenytan är eftersatt i Sverige. Vi är väldigt tacksamma över att Charity Shirts UF hjälper till att både samla in pengar och sätta fokus på livet under ytan. Vi lovar att se till att varje insamlad krona går till konkreta miljöförbättrande åtgärder i svenska vatten.”
www.charityshirts.se kan du beställa ditt exemplar samt hitta mer information om företaget!

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta