Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tappa inte taget

Det gäller att stå stadigt och ha kontroll på grejorna när en GT smäller på. Ibland kan man behöva hjälp att hålla sig kvar i båten, berättar Bo Hall när han summerar Kenyaäventyret.
Efter några intensiva fiskeveckor i Indiska Oceanen utanför Kenya är Bo Hall helt tagen av det fantastiska fisket och alla äventyr. Att kroka snabba och starka fiskar på handhållet haspelspö höjer fiskeupplevelsen till svindlande nivåer.
”Vi har fiskat ganska mycket med haspelspö i handen och jigg eller popper. När en GT på +30 tar poppern i ytan rusar den så fort att du garanterat tappar balansen och smäller knäna i båtrelingen. Då gäller det att vara tuff och inte gnälla, när knäna värker och linan rusar ut från rullen, trots 12 kilos slirbroms. Belöningen är en fajt på 10-15 minuter som är så tuff att, om du klarar det, garanterat inte vill göra nästa kast. Du är så sliten att du gärna överlåter fisket åt kompisen”, skriver Bosse i rapporten.

Under Kenyaveckorna har Bo Hall och hans kompisar och gäster fångat och landat en rad exotiska fiskar som grouper, snapper, kingfisk, tonfisk, dorado med flera. Bästa fajterna har stora GT (giant trevally) bjudit på. Tiotals landade GT över 30 kilo har bjudit på fajter som ingen kommer att glömma – och toppfisken vägde nästan 50 kilo.
”Vi har dessutom förlorat en hel hög riktigt stora, men så är ju GT-fisket. Man får en av fyra, resten går med vinst för fisken”, skriver Bosse. Det blir säkert fler resor till fiskeparadiset i Kenya och den som är intresserad av att hänga med på nästa tur kan kontakta Bo Hall på havsfiske@havsfiske.net.


Svenne Andersson

Det gäller att hålla emot ordentligt när en stor GT rusar. Ibland kan man behöva lite assistans...

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta