Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen. Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen. (Foto: Henke Larsson)[/caption] " /> Tävling: Fånga flest arter på fluga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tävling: Fånga flest arter på fluga
Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen.

Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen. (Foto: Henke Larsson)

Tidningen Allt om Flugfiske drar tillsammans med företaget Sameo igång en helt ny art-tävling som löper hela året ut, den som fångar flest arter koras till Flymaster 2014.
Tidningen Allt om Flugfiske vill väcka entusiasm kring fisket med fluga i Sverige och drar nu igång en helt ny art-tävling som går ut på att fånga så många arter man kan fram till årets slut, på fluga förstås. Tidningen förespråkar återutsättning och ingen fisk behöver vägas. Alla fångsterna registreras från och med 20 mars på www.alltomflugfiske.se.

– Vi ser det som ett sätt av avdramatisera själva formen flugfiske, som egentligen är väldigt lätt att bedriva. Samtidigt är det ett roligt sätt att förlänga säsongen och upptäcka nya arter än de traditionella, säger Nicolas Jändel, chefredaktör för Allt om Flugfiske.
Tävlingen genomförs i samarbete med flugfiskeföretaget Sameo som även de vill slå ett slag för flugfisket i landet. De står även för det exklusiva prisbordet med fina priser för vinnartrion. Segraren får, förutom äran, ett komplett flugfiskeset.
– Vi vill att man ska bredda sina tankar om vad och hur man flugfiskar, utmana sig själv och tänka utanför ramarna, förklarar Patrik Wettergren, VD på Sameo.
Tävlingen löper hela säsongen fram till och med 30 november, sedan koras vinnaren och 2:a, respektive 3:e-pristagaren. Alla de senaste fångsterna kan följas på www.alltomflugfiske.se.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta