Tävling: Fånga flest arter på fluga

Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen.

Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen. (Foto: Henke Larsson)

Tidningen Allt om Flugfiske drar tillsammans med företaget Sameo igång en helt ny art-tävling som löper hela året ut, den som fångar flest arter koras till Flymaster 2014.
Tidningen Allt om Flugfiske vill väcka entusiasm kring fisket med fluga i Sverige och drar nu igång en helt ny art-tävling som går ut på att fånga så många arter man kan fram till årets slut, på fluga förstås. Tidningen förespråkar återutsättning och ingen fisk behöver vägas. Alla fångsterna registreras från och med 20 mars på www.alltomflugfiske.se.
– Vi ser det som ett sätt av avdramatisera själva formen flugfiske, som egentligen är väldigt lätt att bedriva. Samtidigt är det ett roligt sätt att förlänga säsongen och upptäcka nya arter än de traditionella, säger Nicolas Jändel, chefredaktör för Allt om Flugfiske.
Tävlingen genomförs i samarbete med flugfiskeföretaget Sameo som även de vill slå ett slag för flugfisket i landet. De står även för det exklusiva prisbordet med fina priser för vinnartrion. Segraren får, förutom äran, ett komplett flugfiskeset.
– Vi vill att man ska bredda sina tankar om vad och hur man flugfiskar, utmana sig själv och tänka utanför ramarna, förklarar Patrik Wettergren, VD på Sameo.
Tävlingen löper hela säsongen fram till och med 30 november, sedan koras vinnaren och 2:a, respektive 3:e-pristagaren. Alla de senaste fångsterna kan följas på www.alltomflugfiske.se.

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...