Team Flytwest vann Pike Open

Några av gäddorna som gav Team Flytwest segern. Gäddan till höger var tävlingens största och vägde 11,2 och var 118 cm.

I helgen avjordes Pike Open , en C&R tävling där bara spinnfiske och flugfiske är tillåtna. Team Flytwest tog hem segern.
Team Flytwest består av Linus Raners, Joakim Gustafsson och Jesper Grip. Lagets plan gick ut på att fiska av de områden som de kände till sedan tidigare. De upptäckte snart att fisken stod grunt, ofta i vasspartier där kanterna sluttade utåt.
– Bäst funkade naturfärgade gummibeten. Endast en av de fiskar vi fick tog på ett hårdbete, säger Linus Raner.
Under fredagen rapporterade laget in gäddor på 73, 75, 98 och 100 cm. Det kom även en riktig praktgädda på 118.

Jag bara skrek rakt ut av glädje. Det hördes långt utanför viken, berättar Linus.

– Jag kommer aldrig att glömma kastet rätt in i vassgluggen och de fyra vevtag jag hann göra, innan storgäddan klippte till och svalde hela mitt bete. Jag bara skrek rakt ut av glädje. Det hördes långt utanför viken, berättar Linus.
Gäddan, som vägde 11,2 kg visade sig vara tävlingens största fisk. Den tog på en av Linus nya favoriter, en gummi shad som heter Gunki G Bump, 20 cm i färgen Brown Sugar i kombination med en 15 g pike rig 2/0 från Darts.
Tävlingsdag två var regnig och blåsig och då Team Flytwest endast landande en fisk, blev de förvånade när de ropades upp som segrare med totalt 470 centimeter. Priset var 15.000 i kontanter och prylar från ABU för 30.000 kronor.

Annons
AKTUELLT

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...