I helgen avjordes Pike Open , en C&R tävling där bara spinnfiske och flugfiske är tillåtna. Team Flytwest tog hem segern. " /> Team Flytwest vann Pike Open | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Några av gäddorna som gav Team Flytwest segern. Gäddan till höger var tävlingens största och vägde 11,2 och var 118 cm.
Team Flytwest vann Pike Open

I helgen avjordes Pike Open , en C&R tävling där bara spinnfiske och flugfiske är tillåtna. Team Flytwest tog hem segern.
Team Flytwest består av Linus Raners, Joakim Gustafsson och Jesper Grip. Lagets plan gick ut på att fiska av de områden som de kände till sedan tidigare. De upptäckte snart att fisken stod grunt, ofta i vasspartier där kanterna sluttade utåt.
– Bäst funkade naturfärgade gummibeten. Endast en av de fiskar vi fick tog på ett hårdbete, säger Linus Raner.
Under fredagen rapporterade laget in gäddor på 73, 75, 98 och 100 cm. Det kom även en riktig praktgädda på 118.

Jag bara skrek rakt ut av glädje. Det hördes långt utanför viken, berättar Linus.

– Jag kommer aldrig att glömma kastet rätt in i vassgluggen och de fyra vevtag jag hann göra, innan storgäddan klippte till och svalde hela mitt bete. Jag bara skrek rakt ut av glädje. Det hördes långt utanför viken, berättar Linus.
Gäddan, som vägde 11,2 kg visade sig vara tävlingens största fisk. Den tog på en av Linus nya favoriter, en gummi shad som heter Gunki G Bump, 20 cm i färgen Brown Sugar i kombination med en 15 g pike rig 2/0 från Darts.

Tävlingsdag två var regnig och blåsig och då Team Flytwest endast landande en fisk, blev de förvånade när de ropades upp som segrare med totalt 470 centimeter. Priset var 15.000 i kontanter och prylar från ABU för 30.000 kronor.

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta