Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Team Perax lär ut C&R

Det blev succé när Daniel Ström kom in med en åttakilos, så scouterna fick lära sig hur catch&release går till i praktiken. Team Perax har börjat lära upp nästa generation.
Jon Persson berättar om satsningen på att fiskeutbilda ungdomarna i Dalarna:
”Jag undervisade ett härlig gäng med vetgiriga scouter. Vi riktade in oss på spinn- och haspelfiske. Kvällen fick en helt ny dimension när Danne ringde och berättade att han säckat en åttakilos och var på väg in…
Sen fick scouterna vara med och väga, mäta, fota och återutsätta den fina gäddan. Gissa om detta blir en dag dom aldrig glömmer!
Det känns bra att få åka ur så här och prata lite om gäddfiske och C&R, så att även nästa generation lär sig vikten att släppa tillbaka dom fina fiskarna för ett fortsatt bra gäddbestånd.
Självklart ska man inte propagera för hundra procent C&R utan mera att dom ska tänka till och bara ta den fisk dom behöver för dagen.”
Den här veckan fortsätter Jon med att undervisa en skolklass i Sågmyra.
Svenne Andersson

Daniel Ström hämtade "som på beställning" upp en 100-klubbare, så att eleverna fick se hur återsläpp går till i praktiken.

Daniel Ström hämtade "som på beställning" upp en 100-klubbare, så att eleverna fick se hur återsläpp går till i praktiken.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta