Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Team Perax med i leken

Dalagrabbarna i Team Perax har stadigt placerat sig bland de bästa i Meterligan. Nu har det börjat droppa in anmälningar som visar att de vill vara med och leka i år igen.
I fjol placerade sig Daniel Ström på en tredjeplats och Johan Löfström på en sjundeplats i 100-klubbens Meterliga. I år har visserligen Daniel deklarerat att han i första hand tänker satsa på Grand Slam Cup, men nog blir det en och annan anmälan till 100-klubben i år också.
Första turen i öppet vatten gav Daniel en snygg 109-centimetare och ett par dagar senare blev det en gädda på 105 centimeter.
Johan Löfström har isfiskat ganska flitigt och fyllde nu på potten med en magnifik pjäs på 122 centimeter, fångad i öppet vatten. Egentligen var han ute för att meta i Siljan, men gäddorna drog bara lite försiktigt i mörtarna, så Johan tog fram lätta jerkspöt för att kasta efter regnbåge. Hugget kom på en Buster II och det blev en tuff fajt innan bamsegäddan kunde landas på den klena utrustningen. 122 centimeter och 14,02 kilo noterades innan hon fick simma tillbaka.
Med den här gäddan tar sig Johan in på tiondeplats i Meterligan.
Svenne Andersson

Daniel Ström i Team Perax med årets premiärgädda, en fin sak på 109 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta