Som om det vore ett trollspö, kan Tellis Katsogiannis svinga en fluglina drygt 65 meter med ett arton-fots spö. " /> Tellis kastar loss | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Tellis Katsogiannis har sju SM-guld, tre Nordiska brons och ett VM-brons i Speycasting.
Tellis kastar loss

Som om det vore ett trollspö, kan Tellis Katsogiannis svinga en fluglina drygt 65 meter med ett arton-fots spö.
På Sportfiskemässan i stockholm 18-20 mars, kommer han och hans fluglina inta scenen. Tellis kommer att kasta och beskriva vad han gör samtidigt. Som publik får du konkreta tips om hur du kan förbättra ditt eget kast och därmed ditt eget fiske. För även om Tellis har många kastmedaljer och rekord i sitt CV, så är det ändå fisket efter lax och havsöring som är i fokus för denne mångsidige flugfiskare.
Fredag kl. 14.30 och Lördag kl. 12.30 på Fiskejournalens stora scen på Sportfiskemässan i ÄLvsjö.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta