Missa inte Mikael Frödins artikel om lax- och öringfiske vid Älvkarleby. Missa inte Mikael Frödins artikel om lax- och öringfiske vid Älvkarleby.[/caption] " /> Terrawattcirkus och fiskeparadis | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Terrawattcirkus och fiskeparadis
Missa inte Mikael Frödins artikel om lax- och öringfiske vid Älvkarleby.

Missa inte Mikael Frödins artikel om lax- och öringfiske vid Älvkarleby.

Älskat och hatat – den stora skoningslöst utbyggda Dalälven med sina tusentals öringar och jättelaxar lämnar ingen fiskare oberörd.
I Fiskejournalen nummer 3 bjuder vår medarbetare tillika laxfiskevirtuosen Mikael Frödin på en guide till det populära fisket.
Här kan du bläddra i senaste numret.
Vill du ha tidningen direkt i brevlådan? Klicka här.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta