Det pågår ett omfattande bensinuppror i Sverige – där hundratusentals människor tycker att smärtgränsen är nådd när det gäller priset. " /> Tillverka din bränslefria båtmotor hemma i garaget | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Modifiera din cykel för att driva båtmotorn!
Tillverka din bränslefria båtmotor hemma i garaget

Det pågår ett omfattande bensinuppror i Sverige – där hundratusentals människor tycker att smärtgränsen är nådd när det gäller priset.

Men nöden är som sagt uppfinningarnas moder, och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna på vilka alternativa lösningar vi själva kan snickra till hemma i garaget. Fiskejournalens redaktion vill med glimten i ögat tipsa er motorburna sportfiskare om den här modellen, som kanske är något för just dig och din båt.

En gammal trampcykel och en båtmotor som gifter sig med varandra kan innebära många insparade bensinslantar, plus att det naturligtvis är bra för både miljön och hälsan.

Se filmen nedan:

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/hunter1fishing/videos/1059621177563189/”]

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta