Tjejmete i Stockholm

Missa inte årets Tjejmete den 27 augusti.

Lördag 27 augusti arrangerar Sportfiskarna tjejmete i fiskrika Djurgårdsbrunnskanalen. Tävlingen är öppen för fiskesugna tjejer i alla åldrar. Den som vill vara med är välkommen att anmäla sig från 9.30 på tävlingsdagen vid Djurgårdsbrunnskanalen.
Både nybörjare och proffs kommer att samsas längs kanalen och många fiskar lär det bli. Abborre, löja, braxen, sarv och mört brukar finnas med i resultatlistorna. Om du inte äger en egen utrustning kan du köpa detta i anslutning till anmälan.
– Det är väldigt kul att ha tävlingen i en så vacker miljö. Sedan finns det mycket fisk av olika arter i Djurgårdsbrunnskanalen och alla deltagare har goda chanser att få fisk, säger Siv Jansson, projektledare för Kvinnors fiske på Sportfiskarna.

Fakta om tävlingen: Deltagaravgiften är 150 kr för seniorer, 75 kr för junior och 50 kr för flickor födda 1999 eller senare. Pris delas ut till de fem bästa i varje klass. Övriga priser lottas ut och i barnklassen får alla deltagare pris.
Deltagarna uppmanas att ta med eget metspö, max 4 meter långt om man har. Men metspö finns också att köpa på plats vid starten för 50 kronor. I startavgiften ingår en komplett metrev med krok, sänke, flöte och en burk mask.
Tjejmetet i Stockholm arrangeras av Sportfiskarna, Stockholms idrottsförvaltning och Länsstyrelsen.
Anmälan sker vid Djurgårdskanalen klockan 9:30, den 27 augusti.
Mer information om tjejmetet och andra fiskeaktiviteter för kvinnor finns på www.sportfiskarna.se
Kontaktperson: Siv Jansson, 08-410 80 607, siv.jansson@sportfiskarna.se
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...