Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tjejmete i Stockholm

Missa inte årets Tjejmete den 27 augusti.

Lördag 27 augusti arrangerar Sportfiskarna tjejmete i fiskrika Djurgårdsbrunnskanalen. Tävlingen är öppen för fiskesugna tjejer i alla åldrar. Den som vill vara med är välkommen att anmäla sig från 9.30 på tävlingsdagen vid Djurgårdsbrunnskanalen.
Både nybörjare och proffs kommer att samsas längs kanalen och många fiskar lär det bli. Abborre, löja, braxen, sarv och mört brukar finnas med i resultatlistorna. Om du inte äger en egen utrustning kan du köpa detta i anslutning till anmälan.
– Det är väldigt kul att ha tävlingen i en så vacker miljö. Sedan finns det mycket fisk av olika arter i Djurgårdsbrunnskanalen och alla deltagare har goda chanser att få fisk, säger Siv Jansson, projektledare för Kvinnors fiske på Sportfiskarna.

Fakta om tävlingen: Deltagaravgiften är 150 kr för seniorer, 75 kr för junior och 50 kr för flickor födda 1999 eller senare. Pris delas ut till de fem bästa i varje klass. Övriga priser lottas ut och i barnklassen får alla deltagare pris.
Deltagarna uppmanas att ta med eget metspö, max 4 meter långt om man har. Men metspö finns också att köpa på plats vid starten för 50 kronor. I startavgiften ingår en komplett metrev med krok, sänke, flöte och en burk mask.
Tjejmetet i Stockholm arrangeras av Sportfiskarna, Stockholms idrottsförvaltning och Länsstyrelsen.
Anmälan sker vid Djurgårdskanalen klockan 9:30, den 27 augusti.
Mer information om tjejmetet och andra fiskeaktiviteter för kvinnor finns på www.sportfiskarna.se
Kontaktperson: Siv Jansson, 08-410 80 607, siv.jansson@sportfiskarna.se
Morgan Fihn

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta