Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tjejmete i Stockholm

Missa inte årets Tjejmete den 27 augusti.

Lördag 27 augusti arrangerar Sportfiskarna tjejmete i fiskrika Djurgårdsbrunnskanalen. Tävlingen är öppen för fiskesugna tjejer i alla åldrar. Den som vill vara med är välkommen att anmäla sig från 9.30 på tävlingsdagen vid Djurgårdsbrunnskanalen.
Både nybörjare och proffs kommer att samsas längs kanalen och många fiskar lär det bli. Abborre, löja, braxen, sarv och mört brukar finnas med i resultatlistorna. Om du inte äger en egen utrustning kan du köpa detta i anslutning till anmälan.
– Det är väldigt kul att ha tävlingen i en så vacker miljö. Sedan finns det mycket fisk av olika arter i Djurgårdsbrunnskanalen och alla deltagare har goda chanser att få fisk, säger Siv Jansson, projektledare för Kvinnors fiske på Sportfiskarna.

Fakta om tävlingen: Deltagaravgiften är 150 kr för seniorer, 75 kr för junior och 50 kr för flickor födda 1999 eller senare. Pris delas ut till de fem bästa i varje klass. Övriga priser lottas ut och i barnklassen får alla deltagare pris.
Deltagarna uppmanas att ta med eget metspö, max 4 meter långt om man har. Men metspö finns också att köpa på plats vid starten för 50 kronor. I startavgiften ingår en komplett metrev med krok, sänke, flöte och en burk mask.
Tjejmetet i Stockholm arrangeras av Sportfiskarna, Stockholms idrottsförvaltning och Länsstyrelsen.
Anmälan sker vid Djurgårdskanalen klockan 9:30, den 27 augusti.
Mer information om tjejmetet och andra fiskeaktiviteter för kvinnor finns på www.sportfiskarna.se
Kontaktperson: Siv Jansson, 08-410 80 607, siv.jansson@sportfiskarna.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta