Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tobis för kustöring

Havsöringsäsongen är i full gång och inom kort blir småfisk en allt viktigare del av fiskens föda. Tobis tillhör favoriterna och när öringen jagar den långsmala lilla fisken går det fort!
Det nya numret av Fiskejournalen kommer ut i dagarna. Där berättar mycket erfarne kustöringfiskaren Bo Nettlebladt om hur du fångar tobisjägarna.
Bosse bjuder på framgångsrika tips på hur du fiskar och binder de flugor som tobisjagande öringar har har svårt att motstå. April och maj är högsäsong för fisket med tobisimitationer. Vad väntar du på?
Anders Nicander

Havsöringarna älskar tobis. I Fiskejournalen nummer 5 får du lära dig hur du bäst imiterar den långsmala fisken.

Havsöringarna älskar tobis. I Fiskejournalen nummer 5 får du lära dig hur du bäst imiterar den långsmala fisken. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
37 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här kan det se ut längs Mörrumsån om planerna går i lås. Illustration: Blekinge Tekniska högskola
Lyxig kastanläggning ska sätta Blekinge på kartan

En lyxig och unik kastanläggning vid Mörrumsån kan bli nästa satsning för att sätta sportfisket i Blekinge på kartan. En presenterad förstudie avslöjar stora planer, där förhoppningen är att locka främst unga sportfiskare.

Det är Svenska Castingförbundet som i samarbete med bland annat Mörrums Kronolaxfiske smider planer på en kastanläggning, som i sitt utförande ska vara unik i Europa.
Sedan tidigare har det funnits planer på att etablera en kastanläggning i Ronneby kommun, men nu verkar alltså satsningen hamna i Karlshamn kommun i stället, och troligtvis i anslutning till Mörrumsån.

”En kastpoolsanläggning kommer stärka redan befintliga erbjudanden och tillföra något nytt, helt unikt för Europa och Sverige. Genom att arrangera internationella event vid anläggningen kommer 100-tals ambassadörer att sprida ordet i hela världen, vilket kommer stärka regionens image och varumärke på ett trovärdigt sätt”, står det i förstudien.
Nästa steg är att hitta finansiering och ännu fler samarbetspartners.

Lockar andra grupper
Någon som håller tummarna för att anläggningen blir verklighet är Ida-Maria Rigoll på Mörrums Kronolaxfiske.
– Vi håller tummarna. Med en sådan här kastanläggning skulle vi kunna locka helt andra grupper och erbjuda nya paketlösningar. Det finns redan en liknande anläggning i San Francisco, Golden Gate, men den i Karlshamns kommun skulle bli unik för Europa, säger Ida-Maria Rigoll som nu hoppas att både kommunen och andra aktörer ska nappa på idén.

Du kanske även gillar detta