" /> Tommies drömpass – drog tre tvåplussare! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Det dras upp många stora abborrar i landet. Här rutinerade abborrfiskaren Tommie Magnuson med ett exemplar på 2.35 kilo.
Tommies drömpass - drog tre tvåplussare!

Snacka om att Tommie Magnusson var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Under en och samma eftermiddag högg inte mindre än tre abborrar över två kilo, varav den största var 52 centimeter lång och vägde 2,35 kilo!

Tommies drömpass utspelade sig i en djup klarvattenssjö som tidigare gett många stora abborrar. När han fiskade av en grynna på några metes djup kom eftermiddagens första hugg.
– Det var ett rätt försiktigt hugg men jag kände att fisken var tung. Landningen gick bra och jag förstod att den skulle slå mitt tidigare personbästa på 1,7 kilo, berättar Tommie.
Och visst var det så. Mätstickan visade 50,5 centimeter och vågen 2,12 kilo.

Foto: Tommie Magnusson

Fisket fortsatte och några granna fiskar runt kom upp. Klockan halv åtta var det dags för nästa storhugg. Betet var detsamma och den här gången var fisken 47 centimeter lång och vägde 2,06 kilo.

Foto: Tommie Magnusson

Redan där var sensationen ett faktum, men det skulle komma mer. Klockan halv tio – precis innan solen gick ner – small det på igen.

”Hugget var brutalt och det blev tvärnit när jag gjorde mothugg”

– Hugget var brutalt och det blev tvärnit när jag gjorde mothugg. Den här fisken kändes helt annorlunda än de tidigare. Den gav sig av i flera rusningar och bjöd på en riktigt bra fight. När den låg i håven såg jag att allt var större och bredare på den här fisken, berättar Tommie.

Foto: Tommie Magnusson

Det visade sig också då den mättes och vägdes. Abborren var hela 52 centimeter lång och hade en matchvikt på mäktiga 2,35 kilo.

”Den här gången var tajmingen perfekt …”

– Det var en fantastisk fin fisk i toppkondition. Jag har fått bra med stora abborrar i den här sjön tidigare men brukar alltid komma några dagar efter leken. Den här gången var tajmingen perfekt och samtliga fiskar var riktigt feta och fulla med rom, hälsar Tommie.

Efter några snabba bilder fick abborrarna simma vidare mot sina lekbestyr.

Tack för rapporten och grattis till en historisk drömtrippel!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta