Tommies drömpass – drog tre tvåplussare!

Tommie Magnuson med den största abborren i hans makalösa abborrsvit - med tre fiskar över två kilo! Foto: Tommie Magnusson

Snacka om att Tommie Magnusson var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Under en och samma eftermiddag högg inte mindre än tre abborrar över två kilo, varav den största var 52 centimeter lång och vägde 2,35 kilo!

Tommies drömpass utspelade sig i en djup klarvattenssjö som tidigare gett många stora abborrar. När han fiskade av en grynna på några metes djup kom eftermiddagens första hugg.
– Det var ett rätt försiktigt hugg men jag kände att fisken var tung. Landningen gick bra och jag förstod att den skulle slå mitt tidigare personbästa på 1,7 kilo, berättar Tommie.
Och visst var det så. Mätstickan visade 50,5 centimeter och vågen 2,12 kilo.

Foto: Tommie Magnusson

Fisket fortsatte och några granna fiskar runt kom upp. Klockan halv åtta var det dags för nästa storhugg. Betet var detsamma och den här gången var fisken 47 centimeter lång och vägde 2,06 kilo.

Foto: Tommie Magnusson

Redan där var sensationen ett faktum, men det skulle komma mer. Klockan halv tio – precis innan solen gick ner – small det på igen.

”Hugget var brutalt och det blev tvärnit när jag gjorde mothugg”

– Hugget var brutalt och det blev tvärnit när jag gjorde mothugg. Den här fisken kändes helt annorlunda än de tidigare. Den gav sig av i flera rusningar och bjöd på en riktigt bra fight. När den låg i håven såg jag att allt var större och bredare på den här fisken, berättar Tommie.

Foto: Tommie Magnusson

Det visade sig också då den mättes och vägdes. Abborren var hela 52 centimeter lång och hade en matchvikt på mäktiga 2,35 kilo.

”Den här gången var tajmingen perfekt …”

– Det var en fantastisk fin fisk i toppkondition. Jag har fått bra med stora abborrar i den här sjön tidigare men brukar alltid komma några dagar efter leken. Den här gången var tajmingen perfekt och samtliga fiskar var riktigt feta och fulla med rom, hälsar Tommie.

Efter några snabba bilder fick abborrarna simma vidare mot sina lekbestyr.

Tack för rapporten och grattis till en historisk drömtrippel!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...