" /> Se och synas på sjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige
Se och synas på sjön

Transponder

Garmin presenterar sin första transponder för AIS (Automatic Identification System).

Det är ett system som gör att du kan se samtliga fartyg och båtar som har AIS, och de kan framför allt se dig. Båtar presenteras med namn, storlek, fart och kurs, allt för att undvika kollisioner.

AIS 600 kopplas enkelt ihop med en plotter som kan ta emot NMEA 0183 eller NMEA 2000, den presenterar AIS målen direkt på sjökortsbilden.

Pris:        12 995:-

Mer info: www.garmin .se

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta