Vattendragen och tjärnarna kring Vålådalen har blivit enormt populära besöksmål de senaste åren, både bland sportfiskare och fjällvandrare. Inte minst Blanktjärn, där många skridskoåkare färdas på isen för att spana efter bland annat öringar i det kristallklara vattnet. Nu kommer dock Vålådalens fjällstation med en uppamning. De vädjar om att alla måste hjälpas åt att skydda den känsliga naturen i området, speciellt efter denna sommaren då det varit särskilt många besökare och slitaget stort. De vill att alla från och med nu tar de större stigarna ner till rastplatserna och att folk helst ska undvika helt att gå på de känsliga stränderna. " /> Trycket alldeles för hårt i populära Vålådalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Nu uppmanas både fiskare och andra besökare att vara rädd om stränderna i Vålådalen.
Trycket alldeles för hårt i populära Vålådalen

Vattendragen och tjärnarna kring Vålådalen har blivit enormt populära besöksmål de senaste åren, både bland sportfiskare och fjällvandrare. Inte minst Blanktjärn, där många skridskoåkare färdas på isen för att spana efter bland annat öringar i det kristallklara vattnet. Nu kommer dock Vålådalens fjällstation med en uppamning. De vädjar om att alla måste hjälpas åt att skydda den känsliga naturen i området, speciellt efter denna sommaren då det varit särskilt många besökare och slitaget stort. De vill att alla från och med nu tar de större stigarna ner till rastplatserna och att folk helst ska undvika helt att gå på de känsliga stränderna.

För mer info läs här!

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta