Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tvåkilosvallen sprängd

Gusten hade fått fina vinterabborrar på Kalmarsund tidigare och hade på känn att tvåkilosfisken inte var långt borta. Och i slutet av december satt den där!
I anmälan till Recordfisken skriver Gusten Johansson, som bor i Kalmar, att han de senaste vintrarna fått flera stora abborrar från isen.
”Medelvikten har varit mycket hög och jag visste att förr eller senare skulle jag få chansen att lirka upp en abborre på över två kilo även från isen. Hugget var inte speciellt hårt, utan först ett par klassiska puffar och sen bara satt den där. Jag kände på tyngden att den var riktigt stor.”
När Gusten lyckats lirka den stora abborren genom hålet kunde han konstatera att målet var nått. Abborren, som var 50 centimeter lång, vägdes till 2080 gram, innan den fick simma tillbaka.

”En stund senare fick jag en betydligt mindre borre borre, som jag för skojs skull vägde, 1580 gram… lätt att bli fartblind”, avslutar Gusten sin anmälan.
Svenne Andersson

Gusten Johansson med fin tvåkilosabborre som högg på en Rapala balanspirk i Kalmarsund.


Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta