Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Two tone är borta

Vi har härmed den smärtsamma plikten att meddela att karpen Two tone har avlidit. Har sörjes närmast av tusentals karpentusiaster i England och på kontinenten.
Karpen Two tone hittades död, flytade på ytan av sitt hem, Conningbrook Lake i grevskapet Kent häromdagen. Han uppskattas ha nått en ålder av 45 år.
Two tone har fångats ett hundratal gånger av olika sportfiskare och var Englands mest kända och största karp. Sista gången han var uppe noterades en vikt på drygt 30 kilo. Han levde sitt liv i en sjö med mycket hårda fiskerestriktioner dit endast meriterade och noga kontrollerade karpfiskare fick tillträde. Den mest inbitna av hans fans, Lee Jacksson, har till och med skrivit en hel bok om Two tone.
Vid en högtidlig ceremoni begravdes den stora karpen i strandbrinken, där det också restes ett minnesmärke.
Svenne Andersson

Det här är Two-tone i något yngre och slankare dagar. När Brett White fångade honom vägde han cirka 27 kilo.

Det här är Two tone i något yngre och slankare dagar. När Brett White fångade honom vägde han cirka 27 kilo.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta