Är det inte längre lika intressant att registrera sina storfiskar? Det är frågan som bland annat Sportfiskarna ställer sig i årets upplaga av Novemberdebatten. Och vad beror det i så fall på? " />
Annons
Tyck till – varför rapporteras inte fler storfiskar in? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Många sprider fiskeglädje, men inte lika många vill avslöja var de fångar sina storfiskar. På bilden Robert Larsson och det övriga teamet i Team Tre Krokar, som inte har någon direkt koppling till artikeln.
Tyck till – varför rapporteras inte fler storfiskar in?

Är det inte längre lika intressant att registrera sina storfiskar? Det är frågan som bland annat Sportfiskarna ställer sig i årets upplaga av Novemberdebatten. Och vad beror det i så fall på?

Sportfiskarnas storfiskregistrering är inte bara en institution inom svenskt sportfiske, utan även en kunskapsbas som många har nytta av. Men vad händer om sportfiskare inte längre rapporterar in sina storfångster? Det är en av frågeställningarna som Sportfiskarna lyfter i Novemberdebatten, där de uppmuntrar sportfiskare att tycka till om storfiskregistreringen och dess regelverk.

Antalet anmälda fiskar är ungefär samma som vid den här tiden förra året, men de två senaste åren har anmälda och godkända storfiskar sjunkit lite jämfört med hur det såg ut för fem år sedan.

– Det kan vara en slump, eller så ser vi ett något avstannande intresse för att registrera sina storfiskar, konstaterar Nicka Hellenberg som är ansvarig för storfiskregistret.

En av anledningarna som tidigare debatterats är kravet på att behöva ange fångstplats, men det kan också handla om att folk får uppmärksamhet i andra forum, som sociala medier eller … ja kanske Fiskejournalen.

– Jag har full förståelse för om man i vissa fall inte vill berätta för hela världen var en fisk är fångad någonstans. Och man kan ju åtminstone ställa sig frågan om det blivit viktigare att synas i andra forum, säger Nicka Hellenberg.

Så en fråga är alltså: Om man använder storfiskregistret för att skaffa kunskap – bör man rent solidariskt bidra lite också?

Gå in och debattera i konstruktiv ton på Sportfiskarna!

Missa inte heller denna läsning!

https://www.fiskejournalen.se/fyra-over-11-kilo-pa-en-dag-for-fiskejournalens-expert/

 

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Är du också en fena på flugfiske? Anmäl dig då till SM! Foto: Anders Lundin
SM i flugfiske blir av – hög tid att anmäla sig

2020 är de inställda evenemangens år, men fiske tillhör de sysselsättningar som oftast går utmärkt att utöva trots Covid-19. SM i flugfiske kommer att genomföras som planerat, och det finns ännu tid att anmäla sig.

Svenska mästerskapen kommer att äga rum på tre olika skådeplatser mellan 2–4 oktober, nämligen Kolbäcksgropen (båtfiske) och Sörqvarnsforsen (strömfiske) i Hallstahammars kommun samt Ljusvattnet (landfiske) i Surahammars kommun.

Arrangörsklubb är SFK Atletfiskarna, och tillsammans med Sportfiskarna så hälsar de att det är hög tid att anmäla sig om du inte redan gjort det.
De första 30 anmälda erhåller en plats och därefter erhåller man plats som reserv. Sista anmälningsdag är måndag 28 september, meddelar Sportfiskarna på sin hemsida.

Du kanske även gillar detta