[/caption] " /> Unikt rekord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Unikt rekord

Nicklas Kolbeck innehar nu svenska rekordet för blåkäft. (Foto: Storfiskregistret)

För en tid sedan kunde vi rapportera om att den första blåkäften fångats av en sportfiskare i svenska vatten. Nu har fisken godkänts av Sporfiskarnas storfiskregistrator och gäller som svenskt rekord.
Mästerfiskaren Nicklas Kolbeck presterade det otroliga när han passade på att sätta ett nytt svenskt rekord samtidigt som han registrerade sin femtionde art i Storfiskregistret. Att det dessutom är första och enda gången arten fångats i svenska vatten gör prestationen än mer anmärkningsvärd.
Den blott 590 gram tunga blåkäften fångades på 300 meters djup ute vid den legendariska fiskeplatsen 10-gradarn i Skagerrak.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta