[/caption] " /> Unikt rekord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Unikt rekord

Nicklas Kolbeck innehar nu svenska rekordet för blåkäft. (Foto: Storfiskregistret)

För en tid sedan kunde vi rapportera om att den första blåkäften fångats av en sportfiskare i svenska vatten. Nu har fisken godkänts av Sporfiskarnas storfiskregistrator och gäller som svenskt rekord.
Mästerfiskaren Nicklas Kolbeck presterade det otroliga när han passade på att sätta ett nytt svenskt rekord samtidigt som han registrerade sin femtionde art i Storfiskregistret. Att det dessutom är första och enda gången arten fångats i svenska vatten gör prestationen än mer anmärkningsvärd.
Den blott 590 gram tunga blåkäften fångades på 300 meters djup ute vid den legendariska fiskeplatsen 10-gradarn i Skagerrak.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta