[/caption] " /> Utkastförbud viktig fråga på ministermöte | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Utkastförbud viktig fråga på ministermöte

Den 6 februari röstade en klar majoritet av ledamöterna för att utkastförbud utan undantag ska införas. I ministerrådet är det lite annorlunda inställning. Flera länder menar att de föreslagna tidsgränserna är för snäva, att det inte är möjligt att införa utkastförbud på så kort tid.

I dag träffas EU:s jordbruks- och fiskeministrar i Bryssel för att diskutera den gemensamma fiskeripolitiken. Målet är bland annat att enas om hur det så kallade utkastförbudet ska genomföras.
– Ministerrådet är sedan tidigare överens om att införa utkastförbud men det finns olika uppfattningar om vilka tidsgränser och undantag som ska gälla, säger Malin Wilhelmsson på Havs- och vattenmyndigheten, HaV.

Dagens förhandling leds av landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) och representanter från landsbygdsdepartementet. Syftet med mötet är att ministrarna nu ska kunna enas kring en allmän riktlinje för den framtida fiskeripolitiken.
Utkastförbudet innebär att det inte längre skall vara tillåtet att kasta fisk överbord. Idén är att EU-länderna i framtiden ska reglera vad och hur mycket fisk som fångas i stället för vad som tas i land, en så kallad resultatbaserad förvaltning.
Läs mer på havochvatten.se

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta