[/caption] " /> Uwe vann Drömresan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Uwe vann Drömresan

Uwe åker på Drömresan till Irland i augusti.

Grattis Uwe Lehrer – som snart åker iväg på sitt livs Drömresa! Färden går till Irland med ett sanslöst havsfiske, traditionella öringströmmar och häftiga gäddvatten.
Uwe Lehrer från Stöde utanför Sundsvall i Västernorrlands län och den gigantiska laxen på 29,2 kilo vann omröstningen om Drömresan till Irland. Juryn hade rankat laxen som etta och i omröstningen hamnade Uwe på tredje plats. Detta räckte med god marginal till segern.
Den lycklige vinnaren landar på ”den gröna ön” i augusti, tillsammans med en journalist och fototeam från arrangörerna Fiskejournalen och Abu.
Här kan du läsa om Uwes segerfisk.

Så här ser den slutgiltiga listan ut:
1. Uwe Lehrer – Lax 29,2 kilo
2. Mona Widén – Abborre 2,86 kilo
3. Esther Seggewiss – Knot 0,97 kilo
4. Michael Persson – Gädda 19,2 kilo
5. Ulla Öhlund – Insjööring 10,32 kilo
6. Kent Martinsson – Torsk 37 kilo
7. Sven Johansson – Lubb 14,22 kilo
8. Patrik Nilsson – Gräskarp 14,12 kilo
9. Ulf Noreman – Makrill 1,81 kilo
10. Patrik Jansson – Insjölax 10,62 kilo
11. Hans-Erik Lundin – Sik 4,14 kilo
12. Marcus Åhlund – Klorocka 1,79 kilo

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta