[/caption] " /> Väderomslag blev dubbel lycka | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Väderomslag blev dubbel lycka

Jimmy fick uppleva en magisk sommarkväll och krokade dessutom en 113 centimeter lång gädda.

När Jimmy Viberg från Umeå gav sig ut på Skulesjön drabbades han av både dåligt fiske och blåsigt väder. Framåt kvällen slog vädret om och en magisk sommarkväll kröntes med en 100-klubbare.
Sjön låg helt blank när Jimmy Viberg fick ett ordentligt hugg på Skulesjön i Västernorrland. En 113 centimeter lång gädda hade tagit hans trollade Storm Thunderstick och fisken förgyllde kvällen ytterligare.
– Det var en av de mest underbara fiskekvällar vi upplevt, berättar han i sin anmälan.
Jimmy är flitig anmälare i 100-klubben. Han driver även en webbsida med sina fiskekompisar på adressen www.bottennapp.com.
Vill du veta mer om 100-klubben? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta