Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Val i Öresund

En förvånad Mikael Hafström fick drilla val i Öresund. (Källa: Youtube)

Att Öresund har en sällsynt förmåga att locka till sig främmande fiskarter vet vi, men att få hugg av en val slår nog det mesta.
Mikael Hafström fiskade vid Västhamnen i Helsingborg när han valen, får man förutsätta, gick fast i Mikaels lina. Mikael lyckades filma händelsen. En val ska också ha varit så nära en av Sundets turbåtar att folk ombord kunde röra vid dess stjärtfena. Att det rör sig om en och samma val får vi förutsätta och experterna spekulerar i om det är en grindval eller en knölval som förirrat sig in i Öresund. Att det är en unge tycks man dock vara ense om.
Här nedan kan ni se Mikael Hafströms film. Varning för spontana svordomar utfärdas.
Anders Nicander
httpv://www.youtube.com/watch?v=0AFGzIotawQ

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta