Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Välbevakat fiske

I samband med att havsörinsäsongen inleds på Västkusten satsar Fisketillsynen och Sjöpolisen på att kolla och informera de tusentals sportfiskare som begett sig till kusten.
De allra flesta öringfiskare som kollades under gårdagen hade koll på minimimåttet (45 centimeter). En person hade dock smugglat ner en för liten öring i väskan och riskerar att, förutom att bli av med sin utrustning, få betala böter. Under helgen fortsätter kampanjen och ni som fiskar i kommunerna i södra Bohuslän kan förvänta er att bli kollade.
Kunskapen om fisken och fisket är genomgående god men och för de allra flesta är det en hederssak att fisken ska hålla minimimåttet och att fisken man behåller ska vara i god kondition. Just nu fångas det mycket fisk som är färgad och mager. Den gör sig mycket dåligt på tallriken men dessto bättre i havet. Även om det inte är olagligt att behålla en sådan fisk är det onödigt.
Anders Nicander

Fisketillsyningsman Niclas Åberg samtalar med en av många duktiga och ansvarsfulla sportfiskare som var ute under öringpremiären. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta