Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Väldokumenterad 100-klubbare

– Ett riktigt monster som klarade sig jättebra och simmade iväg piggt, säger Pelle.

Pelle Carlsson från Borås provade lyckan på Västersjön. Fisket startade lite trögt, men sedan släppte det och ett nytt personligt rekord på gädda blev facit för fisketuren.
Det började med en mindre gädda på drygt tre kilo och Pelle tyckte fisket var lite trögt. Han slog sig ner på isen för att sola en stund. Då hörde han att det plingade från vippan på ett ismete. Han sprang genast dit, men var inte säker på att fisken var kvar.
– När jag rörde linan lite så bar det av. Linan fräste ur från multirullen i snabbt tempo och gäddan verkade inte vilja stanna, säger Pelle.

Med nerver av stål lät han gäddan rusa med mörten medans han satte igång videokameran för att dokumentera upplevelsen. Efter drygt tio minuters fajt kunde Pelle konstatera att den 122 centimeter långa gäddan putsade hans gamla rekord på 6,9 kilo med nästan fem kilo.
Vill du också vara med i 100-klubben? Läs här och bege dig sedan ut och fiska.
Har du filmat din 100-klubbare? Bifoga gärna länk till Youtube eller liknande i din anmälan.
Morgan Fihn

Här kan du se Pelle Carlssons gäddupplevelse.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta