Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Väldokumenterad 100-klubbare

– Ett riktigt monster som klarade sig jättebra och simmade iväg piggt, säger Pelle.

Pelle Carlsson från Borås provade lyckan på Västersjön. Fisket startade lite trögt, men sedan släppte det och ett nytt personligt rekord på gädda blev facit för fisketuren.
Det började med en mindre gädda på drygt tre kilo och Pelle tyckte fisket var lite trögt. Han slog sig ner på isen för att sola en stund. Då hörde han att det plingade från vippan på ett ismete. Han sprang genast dit, men var inte säker på att fisken var kvar.
– När jag rörde linan lite så bar det av. Linan fräste ur från multirullen i snabbt tempo och gäddan verkade inte vilja stanna, säger Pelle.

Med nerver av stål lät han gäddan rusa med mörten medans han satte igång videokameran för att dokumentera upplevelsen. Efter drygt tio minuters fajt kunde Pelle konstatera att den 122 centimeter långa gäddan putsade hans gamla rekord på 6,9 kilo med nästan fem kilo.
Vill du också vara med i 100-klubben? Läs här och bege dig sedan ut och fiska.
Har du filmat din 100-klubbare? Bifoga gärna länk till Youtube eller liknande i din anmälan.
Morgan Fihn

Här kan du se Pelle Carlssons gäddupplevelse.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta