Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Här är den första laxen som passerat Hertingforsen i år. Foto: Fiskdata
Välkommet vårtecken – första laxen på gång

Det börjar röra på sig i bäckar och andra vattendrag. Ett välkommet vårtecken rapporteras från Ätran, där säsongens första blanklax nyligen stigit i Ätran.

Det var en lax på 88 centimeter som passerade kameran vid Hertingforsen, och den som gjort oss uppmärksam på det är biologen Ingemar Alenäs, som noga följer utvecklingen i ån.
– Laxfiskesäsongen öppnar den första april så sportfiskarna får ge sig till tåls ytterligare några veckor innan det är dags för premiärfisket, hälsar han alla som blir fiskesugna.

Läs mer här på hans blogg.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta