deadly_webVilket tror du är världens farligaste djur? Många är nog frestade att svara hajar eller ormar. Svaret är ett betydligt mycket mindre djur – som är många gånger farligare. " /> Världens farligaste djur | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Världens farligaste djur

deadly_webVilket tror du är världens farligaste djur? Många är nog frestade att svara hajar eller ormar. Svaret är ett betydligt mycket mindre djur – som är många gånger farligare.
Överlägset farligast är myggor. De orsakar 725 000 människors död varje år. Hajar dödar genomsnittligen tio människor per år. Detta kan man läsa på bloggen Gatesnotes, där Bill Gates bloggar om sina välgörenhetsprojekt.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta