Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vårtecknet Napp och Nytt

Det må vara tolv minus utanför fönstret – men man känner ändå en susning av varma vårvindar när man slår upp Napp och Nytt. Abu-katalogen är en säker bärare av löften om ännu en fiskesäsong.
Efter att ha återuppstått från de döda för några år sedan har Napp och Nytt regelbundet dunsat ner i brevlådan när det börjat våras. I år, liksom tidigare, med en hel del spännande information och nyheter.
Vi noterar till exempel att den berömda Ambassadeur-familjen fått några nya medlemmar; en lägre växlad Revo, en 7000 som fått tillnamnet Salmon Special och så ”top of the line”, en upphottad Ambassadeur Mörrum med tillägget ZX.

Även bland Cardinalerna finns en del nykomlingar och spöserierna har nog aldrig varit mera rikhaltiga. Betesdelen innehåller klassiker som Reflex och Hi-Lo, men även moderna jerkbeten som Fat Head Killer.
Det finns mycket mer att upptäcka, så knalla själv iväg till redskapsaffären och hämta ditt exemplar av Napp och Nytt 2010.
Svenne Andersson

Mängder av beten. Gamla klassiker, men även en del nyheter i Napp och Nytt-katalogen.

Mängder av beten. Gamla klassiker, men även en del nyheter i Napp och Nytt-katalogen.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta