Nu finns en smidig 12-24 volts laddare som kan ladda mobil, surfplattor, GPS, ekolod med mera i din fiskebåt " /> Vattentät laddare för båten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander

Nu finns en smidig 12-24 volts laddare som kan ladda mobil, surfplattor, GPS, ekolod med mera i din fiskebåt Laddaren funkar med vilken usb-typ a-kontakt som helst och kan ladda upp till två föremål i taget. Helt vattentät oavsett om du pluggat i de föremål du vill ladda eller inte. Anti-korrosionbeläggning på kretsar och vattentätt skal. Kontakten är lätt att plugga i och ur, även med handskar på. Saluförs av Scanstrut.

Mer info här.

Vattentät laddare för båten

Nu finns en smidig 12-24 volts laddare som kan ladda mobil, surfplattor, GPS, ekolod med mera i din fiskebåt
Laddaren funkar med vilken usb-typ a-kontakt som helst och kan ladda upp till två föremål i taget. Helt vattentät oavsett om du pluggat i de föremål du vill ladda eller inte. Anti-korrosionbeläggning på kretsar och vattentätt skal. Kontakten är lätt att plugga i och ur, även med handskar på.
Saluförs av Scanstrut.

Relaterad nyhet från din region
29 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Skarvbeståndet i Västra Götaland får reduceras genom skyddsjakt. Foto: Gettyimages
Fördubbling av antalet skarvbon – nu blir det jakt

Både Sportfiskarna och andra aktörer har slagit larm om skarvens tilltagande utbredning längs Västra Götalands kust. Nu kan det hela formuleras i siffror, där inventeringar visar att det skett en fördubbling av antalet skarvbon mellan 2012 och 2020.

Det är Sportfiskarna som basunerar ut resultaten från inventeringen, som SLU gjort tillsammans med erfarna ornitologer och ett flygföretag. Resultatet visar att antalet kolonier vuxit från 14 till 21, och att antalet bon vuxit från 3 000 till 6 000.
– Det kanske mest oroväckande är den stora spridningen av mellanskarv till vattendrag och inlandsvatten. Som ett av många exempel har Kungsbacka Sportfiskeklubb noterat upp till 20 jagande skarvar i Kungsbackaån och även mindre skarvgrupper som nu jagar i deras klubbsjöar flera mil inåt landet. Det är områden där vi aldrig dokumenterat skarv innan, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren på deras hemsida.

De välkomnar också ett färskt beslut om att det nu ska tillåtas skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag.
Det är Sportfiskarna själva som tillsammans med Svenska Jägareförbundet och Sveriges Fiskares Producentorganisation beviljats tillstånd för skyddsjakt på skarv.

Jakten i vattendrag motiveras i beslutet med att utvandrande laxfisksmolt behöver skyddas. Tillståndet gäller till och med den 15 februari 2024 och innebär att maximalt 3 000 skarvar får fällas.
Här kan du läsa mer.

Du kanske även gillar detta