Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vätternröding på vertikalen

Metoden vertikalfisket visar sig ännu en gång vara väldigt effektiv i jakten på stor fisk. Jarmo Kuisma hör av sig till Fiskejournalen och berättar om en verkligt lyckad fisketur på Vättern.
Det var under en fisketur med medlemmar från Happy Angler Pro Team som Jonas Olsson krokade en brutalt stor röding. Innan fångsten hade de spenderat lång tid med att leta efter ”rätt eko”, något de utan tvivel lyckades med. Fisken stod sex meter under ytan, vid ett bottendjup på 32 meter. Efter dramatisk håvning kunde fisken vägas till 5,61 kilo och längden var 80 centimeter – innan de återutsatte rödingen.
Läs mer här.

5,61 kilo röding på vertikalfiske. Inte konstigt att Jonas Olsson ser glad ut.

5,61 kilo röding på vertikalfiske. Inte konstigt att Jonas Olsson ser glad ut.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta