Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vi delar på makten

En härlig kummel från Fröya. Lars Holmqvist visar upp praktfisken på 10,4 kilo.

Du missar väl inte möjligheten att påverka vem som får åka på Drömresan till Zanzibar? En av kandidaterna är Lars Holmqvist som fångade en makalöst stor kummel i Norge.
Under många år har en jury utsett vinnare av Drömresan. Förra året var första gången ni läsare och webbesökare fick vara med och bestämma. En succé som givetvis fortsätter i år också. Fram till den 14 oktober kan ni rösta, fem gånger från varje dator, på samma person eller på olika. När röstningen är avslutad sammanträder juryn och lägger ihop sina poäng med de som avgivits på nätet.
Det kan till exempel bli Lars Holmqvists magnifika kummel. Fisken mättes till 103 centimeter och vägdes till 10,4 kilo. Viktmässigt hamnar den cirka 1,5 kilo under norska rekordet på 10,8 kilo.
Lägg din röst här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta