Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vi önskar GOD JUL

Vi säger tack till pojkarna på Svendsens Sport som lånat oss den juliga fiskebilden – och så säger vi GOD JUL till våra många besökare på FJ-sajten.
I dag är det julafton och det innebär att det börjar bli dags att summera det snart gångna året. Det har varit ett turbulent, omvälvande och roligt fiskeår – med massor av fiskenyheter, såväl goda som mindre goda.
Omvälvande har det varit för oss på Fiskejournalen som dragit iväg med två stora flyttlass; ett till en ny sajt i cyberrymden och ett mera konkret till nya redaktionslokaler. I mars flyttade vi till en ny, modern och lättskött hemsida på internet och nu i december gick flytten till den nya redaktionen vid Hedefors bruk i Lerum.

Helt smärtfritt har flyttarna inte gått; som vanligt har en del grejor glömts och tappats bort på vägen – men vi har gjort vårt bästa för att våra läsare och besökare ska märka så lite som möjligt. Trots stöket har vi försökt spegla det som händer i Fiskesverige, lite snabbare, lite bättre och lite mera ingående än alla andra.
Under året som gått har det hänt mycket. Vi har kunnat redovisa mängder med makalösa fiskar, fräcka fångster och kul fiskeprylar. Vi har också satt strålkastarljuset på många skumraskfigurer som hotar vår kära hobby. Det har handlat om Jämtkraft, om Strane å och om ålryssjorna på Västkusten. Vi har också tvingats redovisa en markant nedgång i laxfisket i Östersjöälvarna – men å andra sidan har vi kunnat rapportera om kanonfint laxfiske i vissa Västkustälvar och framgången med projektet 8-fjordar.
De närmaste veckorna kommer det att bli lite tunt med nyhetsuppdateringarna. Delar av redaktionen åker iväg för att ladda batterierna. Så häng med oss in i det nya året. Efter helgerna blir det full fart igen – med nyladdade batterier.
Svenne Andersson

Savage Gears testfiskare Dalien Vignjevic firade tidig julafton med den här snygga gäddan som han lurade med en LB Grub fiskad på en extrem lightball-rigg.


Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta