Vi önskar GOD JUL

Vi säger tack till pojkarna på Svendsens Sport som lånat oss den juliga fiskebilden – och så säger vi GOD JUL till våra många besökare på FJ-sajten.
I dag är det julafton och det innebär att det börjar bli dags att summera det snart gångna året. Det har varit ett turbulent, omvälvande och roligt fiskeår – med massor av fiskenyheter, såväl goda som mindre goda.
Omvälvande har det varit för oss på Fiskejournalen som dragit iväg med två stora flyttlass; ett till en ny sajt i cyberrymden och ett mera konkret till nya redaktionslokaler. I mars flyttade vi till en ny, modern och lättskött hemsida på internet och nu i december gick flytten till den nya redaktionen vid Hedefors bruk i Lerum.
Helt smärtfritt har flyttarna inte gått; som vanligt har en del grejor glömts och tappats bort på vägen – men vi har gjort vårt bästa för att våra läsare och besökare ska märka så lite som möjligt. Trots stöket har vi försökt spegla det som händer i Fiskesverige, lite snabbare, lite bättre och lite mera ingående än alla andra.
Under året som gått har det hänt mycket. Vi har kunnat redovisa mängder med makalösa fiskar, fräcka fångster och kul fiskeprylar. Vi har också satt strålkastarljuset på många skumraskfigurer som hotar vår kära hobby. Det har handlat om Jämtkraft, om Strane å och om ålryssjorna på Västkusten. Vi har också tvingats redovisa en markant nedgång i laxfisket i Östersjöälvarna – men å andra sidan har vi kunnat rapportera om kanonfint laxfiske i vissa Västkustälvar och framgången med projektet 8-fjordar.
De närmaste veckorna kommer det att bli lite tunt med nyhetsuppdateringarna. Delar av redaktionen åker iväg för att ladda batterierna. Så häng med oss in i det nya året. Efter helgerna blir det full fart igen – med nyladdade batterier.
Svenne Andersson

Savage Gears testfiskare Dalien Vignjevic firade tidig julafton med den här snygga gäddan som han lurade med en LB Grub fiskad på en extrem lightball-rigg.


Annons
AKTUELLT

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...