Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vila i paradiset

Nu är det ett dygns vila och förflyttning som gäller för Drömresegänget nere på Seychellerna. Idag lämnar de fiske- och paradisön Desroches och åker in till huvudön Mahe för att få med sig en liten dos kultur och lära lite mer om örikets natur.
– Man får nypa sig i armen hela tiden, annars tror man att man drömmer! Varje dag tänker jag att nu kan det väl ändå inte bli bättre, men det blir det. Den här resan överträffar allt, säger Drömresevinnaren Benny Hellström.
Lunch i en kunglig örtagård, bland exotiska växter, tropiska fåglar och andra djur står på programmet innan färden går vidare i morgon till ön Denise. Då startar fisket igen, och finns det bara någon form av kommunikation från den ön, så återkommer vi snart med fiskerapporter här på FJ-nyheterna.
Har du tänkt på att du kan bli nästa Drömresevinnare? Chansen finns om du anmäler din fångst till Recordfisken!
Martin Falklind

Drömresevinnaren Benny Hellström har hamnat i paradiset. Och efter några dagar med fiskfajtande från morgon till kväll blir det nu ett dygns vila innan fisket drar igång igen. (Foto: Martin Falklind)


Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta