Joakim Nilsson har tidigare tampats med laxar omkring 20 kilo på Östersjön, men sitt livs krutpaket fick han på Vättern 1 december. Det var en lax på 12,3 kilo, som kommer att få en hedersplats på julbordet. " /> Vilken adventsfisk – vacker lax från Vättern på 12,3 kilo! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Första advent hade en fin present med sig till Joakim Nilsson. Foto: Urban Lindberg
Vilken adventsfisk – vacker lax från Vättern på 12,3 kilo!

Joakim Nilsson har tidigare tampats med laxar omkring 20 kilo på Östersjön, men sitt livs krutpaket fick han på Vättern 1 december. Det var en lax på 12,3 kilo, som kommer att få en hedersplats på julbordet.

Det var Joakim Nilsson från Stockholm och fiskekamraten Urban Lindberg (Team Tess) som kunde rapportera en sällsynt fin Gullspångslax första advent, när de kom in till Granviks hamn efter en dag på sjön.

Fisket hade inledningsvis gått ganska trögt, men när de mitt dagen såg några laxar som bröt vattenytan så tändes hoppet igen. Mycket riktigt så dröjde det inte länge innan det gungade till i ett av spöna, som var försedd med en 9,5-centimeters Strike pro.

Att det var en stor fisk kände Joakim genast, men föga anade han vilket krutpaket som satt fast i andra änden. Fem gånger var fisken in till båten och vände, innan den slutligen kunde håvas och bärgas.

– Jäklar vad stark den var. Jag har fått en 19-kiloslax i Östersjön, men den här var minst lika stark, berättar en glad Joakim Nilsson för Fiskejournalen.

Det blev alltså ett präktigt rekord på insjölax för Joakim, och fisken som mättes till 99 centimeter var i mycket god kondition.

– Det är få förunnat att få en sådan fisk, själv har jag varit på Vättern ett dussintal gånger innan jag fick denna.

Vilket tips vill du skicka med dem som ska jaga Vätterns stora laxar?

– Betet är viktigt förstås, och för mig har Strike Pro fungerat bra. Att spana efter laxvak är inte heller så dumt visade det sig, hälsar Joakim Nilsson.

Vet ni förresten varför det finns lax i Vättern? Svaret får ni nedan:

https://www.fiskejournalen.se/darfor-satts-det-ut-lax-i-stallet-for-oring-i-vattern/

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta