Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn en drömresa

Benny Hellström vann en drömresa förra året. Är det din tur i år? (Foto: Martin Falklind)

I Fiskejournalens och ABUs tävling Recordfisken har alla chansen att vinna fina priser. Frågan är ändå om inte Drömresan är vinsten som alla suktar efter.
Benny Hellström från Hedemora blev framröstad av er läsare som vinnare av Drömresan 2010. I Fiskejournalen nummer 7-8 kan du läsa allt om Bennys äventyr.
Att fånga en stor fisk är en dröm för många sportfiskare. När du lyckas med bedriften ger Fiskejournalen och ABU dig chansen att förlänga lyckan – om du anmäler fisken till Recordfisken. Varje månad belönas tre bidrag med bemärkelsen ”Månadens fisk”. Dessa får en specialgraverad Ambassadeur-rulle från Abu Garcia.
När tävlingsåret är slut utser juryn tolv värdiga kandidater som går till slutomröstning. Samtliga kandidater presenteras med text och bild i tidningen och på hemsidan. Ni läsare röstar sedan fram er favorit till segern.

Förra året fick Benny Lindström, Hedemora, flest röster. 73-åriga Benny fick åka till en av världens vackraste och mest välbevarade platser – Seychellerna. Här fångade han segelfisk, haj, tonfisk och en massa exotiska arter.
Läs om Bennys drömresa i senaste Fiskejournalen och missa inte filmen på Fiskejournalens webb-tv. Klicka här för att komma direkt till filmen.

Glömde vi nämna att ni även har chansen att vinna en Ambassadeur 5000 CDL i äkta guld? Läs mer om Recordfisken här och förgyll ditt framtida fiske.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta