Vinn en drömresa

Benny Hellström vann en drömresa förra året. Är det din tur i år? (Foto: Martin Falklind)

I Fiskejournalens och ABUs tävling Recordfisken har alla chansen att vinna fina priser. Frågan är ändå om inte Drömresan är vinsten som alla suktar efter.
Benny Hellström från Hedemora blev framröstad av er läsare som vinnare av Drömresan 2010. I Fiskejournalen nummer 7-8 kan du läsa allt om Bennys äventyr.
Att fånga en stor fisk är en dröm för många sportfiskare. När du lyckas med bedriften ger Fiskejournalen och ABU dig chansen att förlänga lyckan – om du anmäler fisken till Recordfisken. Varje månad belönas tre bidrag med bemärkelsen ”Månadens fisk”. Dessa får en specialgraverad Ambassadeur-rulle från Abu Garcia.
När tävlingsåret är slut utser juryn tolv värdiga kandidater som går till slutomröstning. Samtliga kandidater presenteras med text och bild i tidningen och på hemsidan. Ni läsare röstar sedan fram er favorit till segern.

Förra året fick Benny Lindström, Hedemora, flest röster. 73-åriga Benny fick åka till en av världens vackraste och mest välbevarade platser – Seychellerna. Här fångade han segelfisk, haj, tonfisk och en massa exotiska arter.
Läs om Bennys drömresa i senaste Fiskejournalen och missa inte filmen på Fiskejournalens webb-tv. Klicka här för att komma direkt till filmen.
Glömde vi nämna att ni även har chansen att vinna en Ambassadeur 5000 CDL i äkta guld? Läs mer om Recordfisken här och förgyll ditt framtida fiske.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...