Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn gäddfiskeutrustning

Med lite tur så kanske fiskeutrustningen blir din. (Foto: Mathias Larsson)

I Fiskejournalen nummer 7-8 har du chansen att vinna en komplett fiskeutrustning för gädda. Tävlingen pågår till och med 22 augusti och din insats är att svara på en enkel fråga.
Gäddfiske kräver mer robusta och slitstarka prylar. Priserna kommer från Savage Gear och har just dessa egenskaper. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på en fråga och fylla i formuläret med dina uppgifter. Klicka här för att komma till tävlingen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta