Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn gäddfiskeutrustning

Med lite tur så kanske fiskeutrustningen blir din. (Foto: Mathias Larsson)

I Fiskejournalen nummer 7-8 har du chansen att vinna en komplett fiskeutrustning för gädda. Tävlingen pågår till och med 22 augusti och din insats är att svara på en enkel fråga.
Gäddfiske kräver mer robusta och slitstarka prylar. Priserna kommer från Savage Gear och har just dessa egenskaper. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på en fråga och fylla i formuläret med dina uppgifter. Klicka här för att komma till tävlingen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta