Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
65:e gången gillt

Trägen vinner. Sofia Nylander fick till slut gäddan som hon siktat in sig på.

Gott tålamod är något som alla sportfiskare har nytta av. En som tycks ha fått en extra dos av egenskapen är Sofia Nylander från Mora. Fast besluten att fånga en riktigt stor gädda, hann det komma upp 64 stycken innan målet var uppnått.
Sofia har kämpat på hela sommaren med siktet inställt på en riktigt stor gädda. Otaliga fisketurer och 64 gäddor senare blev hon belönad. En 115 centimeter lång gädda slök vobblern.
– Självklart fick även nummer 65 simma tillbaks, säger Sofia i sin anmälan till 100-klubben.
Läs mer om 100-klubben här.
Här hittar du en annan storfångst som Sofia kan stoltsera med.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta