Det var högt vattenstånd, kraftiga vindar och överlag ganska trögt fiske när Halmstadborna äntligen fick begå säsongspremiär i Nissan. Men inget av det där bekommer ju sanna fiskeentusiaster … " /> Äntligen premiär i Nissan – men besvikelse över skötseln | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – en och annan havsöring kom upp på land under premiären i Nissan. Just denna släpptes dock tillbaka eftersom den inte höll måttet. Foto: Tomas Mitan.
Äntligen premiär i Nissan – men besvikelse över skötseln

Det var högt vattenstånd, kraftiga vindar och överlag ganska trögt fiske när Halmstadborna äntligen fick begå säsongspremiär i Nissan. Men inget av det där bekommer ju sanna fiskeentusiaster …

Tomas Mitan efterlyser större engagemang för fisket i Nissan.

Det som däremot var en snackis bland sportfiskare som gett sig ut till Nissan var skötseln av området – eller snarare brist på skötsel.

– Det har sålts rekordmånga årskort i år, men ända så gör Nissans FVO inte något åt de dåliga förhållanden som råder längs vattnet. Vi har begärt lite trevliga bänkar, papperskorgar och att det rensas upp vid och i vattnet, berättar lokale fiskeentusiasten Tomas Mitan.

Han har uppmanat Halmstadborna att komma till Nissan och njuta av de möjligheter som finns till både högklassiskt fiske och rekreation, men blir nu besviken när förvaltarna inte bjuder till.

– Vi vill också att vår kära brygga som vi hade kommer tillbaka. Så att barn, äldre och de som inte har möjlighet att vada också får möjlighet att fiska. Gång på gång så lovar de förbättringar men aldrig händer det något, konstaterar han.

Hur var då själva fisket under premiären?

– Det var väldigt blåsigt, men ändå jättetrevligt att få träffa alla gamla och nya sportfiskare. Extra skoj att vi blir fler och fler som delar detta intresset. Hoppas laxen kommer tidigt i år igen som den gjorde förra året, berättar Tomas Mitan som ändå noterade att några enstaka havsöringar drillades bland besökarna.

Läs även om de höga flödena i landet:

https://www.fiskejournalen.se/floden-kommer-vacker-bade-oro-och-fiskforhoppningar/

 

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta