" /> Besöksrekord för Sporfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Snart är det äntligen dags för Sportfiskemässa igen.
Besöksrekord för Sporfiskemässan

Intresset för Sportfiskemässan i StockhoIm var stort. På tre dagar hade hela 15 513 besökare tagit del av det rika utbudet. Därmed slogs fjolårets rekord med god marginal.

Sportfisket i Sverige har medvind och det gäller även för Sportfiskemässan. Totalt kom 15 513 besökare till årets upplaga i Älvsjö, vilket nästan är 700 fler än förra årets rekord från Jönköping.

”Det känns jätteroligt förstås!”

– Det känns jätteroligt förstås! Jag vill tacka alla utställare för en fin insats och ser redan fram emot nästa år, säger Sportfiskemässans projektledare Agneta Brunell.

Fiskejournalen hade ansvar för Stora scenen och även där var det fullt med folk. Allt som oftast var det svårt att finna tomma stolar och totalt genomfördes 34 föredrag inom en rad olika områden.
En av många höjdpunkter var att höra SLU Aquas Andreas Sundelöf och Sportfiskarnas Markus Lundgren berätta om fjolårets fantastiska fiske efter blåfenad tonfisk!

Forskaren Andreas Sundelöf från SLU Aqua.

Se bildspel från Sportfiskemässan här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta