" />
Annons
Enkla och effektiva flugfiskekast | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Att få ut flugan och fånga fisk är enklare än många tror. Bild: Flugor.se
Enkla och effektiva flugfiskekast

Är du sugen på att börja flugfiska? Sameo har släppt en pedagogisk film om hur enkelt det är att komma igång. Med några smarta knep får du faktiskt iväg flugan ett 20-tal meter – redan på premiärpasset!

Flugfiske lockar allt fler och det är inte så konstigt. Att närma sig ett vatten, välja en fluga och skicka iväg den med några enkla rörelser är som mumma för själen.
Men är det inte svårt? Inte alls. Här visar Sameo två suveräna kastekniker som alla flugfiskare bör kunna. Behärskar du dessa kan du enkelt få iväg flugan långt ut i sjön – utan en massa luftkast ock knutar på tafsen.

Här kan du se fler av Sameos filmer.

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
3 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Tiaminbrist tros orsaka sjukdomar hos laxar och öringar. Foto: Magnus Nordin
Hockeyprofiler startar stiftelse till gagn för fisken

Nu drar två hockeyprofiler en lans för laxen och andra fiskarter. Bröderna Börje och Stig Salming grundar nämligen en stiftelse mot tiaminbristen i naturen och hos djuren.

Fiskejournalen har flera gånger uppmärksammat teorierna kring att tiaminbrist både orsakar sjukdomar och reproduktionsproblem hos exempelvis fiskar. Frontfiguren i debatten är Lennart Balk, som är professor och biokemist vid Stockholms universitet. Nu får han alltså draghjälp av Börje och Stig Salming, som själva är natur- och fiskeintresserade.

Det hela går under namnet ”Stiftelsen för analytisk och biokemisk dedikerad ekologisk forskning”, och uppstarten skedde nyligen vid Kukkolaforsen norr om Haparanda.
– Stiftelsens ändamål är att få en klar bild genom forskning och att nå ut med forskningsresultat, säger Joacim Sager, från styrelsen i ett pressmeddelande.
Här hittar du mer information om stiftelsen.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta