[/caption] " /> Eskil i Fiskejournalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Eskil i Fiskejournalen

Läs om Eskil Erlandsson och laxpolitiken i senaste Fiskejournalen. (Ill:Hans Jax)

Svt-programmet Uppdrag granskning satte i november fokus på missförvaltningen av Sveriges laxresurs. I senaste numret av Fiskejournalen skriver chefredaktör Martin Falklind om landsbygdsminister Eskil Erlandssons uttalanden i programmet.
När Uppdrag granskning synade laxpolitiken blev många tittare upprörda. I Fiskejournalen nummer 1-2 ger Martin Falklind sin syn på Eskil Erlandsson – den politik han bedriver och de svar han gav till tv-reportrarna.
Läs Martin Falklinds ledare ”På kroken” och bläddra sedan fram till sidan 80 och läs mer om laxpolitiken och vad du kan göra för att påverka.
Redan nu kan du klicka dig vidare till vår sida Engagera dig för att läsa mer och delta i vår brevkampanj.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta