Vicktor Hallensjö från Linköping är mannen som ser till att det gungar till ordentligt i Storfiskregistret just nu. Hans enorma mört på 1620 gram är inget annat än helt makalös. " /> Ett halvår efter doppet fick Vicktor sin monstermört | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Bronsmedaljören Vicktor Hallensjö med en av sina monstermörtar.
Ett halvår efter doppet fick Vicktor sin monstermört

Vicktor Hallensjö från Linköping är mannen som ser till att det gungar till ordentligt i Storfiskregistret just nu. Hans enorma mört på 1620 gram är inget annat än helt makalös.

Vicktor Hallensjö är en meriterad artjägare och brukar skämma bort oss med bilder på stora fiskar, inte minst abborrar. Nu har han även slagit till med en mört, som bara är något hekto från det svenska sportfiskerekordet (1,726 kilo av Bo Bergdahl i Jokkmokk). Vicktors mört på 1620 gram och 46 centimeter är exempelvis den största som anmälts till Svenska Specimentävlingen på 10 år.

– Helt sjuk. Ett riktigt monster, konstaterar Vicktor när Fiskejournalen ringer för att gratulera.

Bakom fångsten ligger det en riktigt solskenshistoria, och en blöt sådan. Vicktor fiskade nämligen i samma sjö under hösten, och tappade en riktigt bjässe strax innan landning.

– Jag hoppade i vattnet och dök efter, men den kom undan. Det där har plågat mig hela vintern, och jag planerade att ta revansch nu under våren, berättar han.

Och revansch blev det. Först var faktiskt hans fiskekamrat Alexander Björk i den aktuella sjön och fick en megamört på 1560 gram, och några dagar senare fick Vicktor äntligen lyfta upp sin egen troféfisk på 1620 gram.

– Jag fick den på maggot. Det var dock en ganska odramatisk fight, eftersom jag använde karputrustning. Den såg ut som en stor sarv när den kom in, berättar Vicktor.

Men vägningen blev desto mer dramatisk, och glädjen vart förstås total när han insåg vilken drömfisk som han hade i handen. Titta på bilden igen och njut av praktfisken!

Missa inte tipsen för havsöring:

Kärkis tre bästa tips för Stockholms skärgård

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta